Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av My - 13 augusti 2009 07:19

Första dagen på utbildningen är avklarad. Intensivt värre.

Vi är en söt liten grupp på 12 personer, 5 killar och 7 tjejer. Blandad kompott av hockeyspelare, handbollsspelare, arbetsterapeuter, instruktörer av alla dess möjliga pass, kontorsråttor...  Kan ju inte säga mer än att det är mycket intressant att umgås så många timmar med personer som är väldigt lika en själv, bara vill prata träning och matklocka (då slipper min omgivning bli trött på mig)! Som tur är, är vår lärare/tränare styrd av sin 3 h-matklocka och det passar mig ypperligt! Annars vet vi hur mitt humör blir...


Vi startade med 2 h teori därefter bodde vi i gymmet. Tur att jag ändå styrketränat så pass mycket så jag har någorlunda koll på övningarna, men så mycket fel jag gör! Å alla andra...många av de som tränare på gymmet hemma har ju fel teknik!

Vi började med att gå igenom grundposition, detta kan tyckas vara enkelt, men nä, som blivande instruktör är det rätt mycket att tänka på. Tror dock att det kommer att sitta i ryggmärgen på lördag kväll efter att vi tjatat om det 8 h per dag i fyra dagar.

Vi gick igenom bröstövningar, med hantlar, stång och cabel (en maskin med två viktstånd). Vi fick väl en 20 övningar vi skulle kunna. Så här långt var mitt huvud med.

De sista 2,5 h gick vi igenom axlar, övningar för främre, yttre och bakre axel. Även här runt 20 övningar och det var då det började snurra rejält. Micke, vår tränare, gav mig kommentaren "Det ser ut som att du ska svimma nu?!" Mmm...huvudet var fullt!

Vi gick ihop parvis för att köra igenom alla övningar och vi körde inte så himla tungt och många repetitioner, men med rätt teknik räckte det tydligen för att vara mör i de kroppsdelarna idag.

När Ansi (Ann-Sofie som jag träffade på de tidigare utbildningarna) höll på med någon bröstövning säger hon plötsligt "Ser du hur mina pattar skakar? Jag är så otränad!" Ett gott skratt fick jag!


Detta känns riktigt bra, utbildningen är himla kul! Idag börjar vi kl 9. Ska gå igenom instruktörsrollen - pedagogik, hur man placerar sig och hur man ska instruera. Därefter ska vi gå igenom armar och rygg.

Det är bara till att köra mot Halmstad! :)


Ovido - Quiz & Flashcards