Alla inlägg den 23 augusti 2009

Av My - 23 augusti 2009 20:55

Jag vet inte hur många gånger jag ska säga det...men det känns verkligen mer och mer rätt för varje dag som går. Min utbildning till Träningskonsult är super!

Idag har vi haft nutidsanalys. Intressant statistik om Sveriges hälsotillstånd och det är skrämmande hur illa det ligger till! Det är endast 20 % av befolkningen som lyckas få till med den rekommenderande dosen av vardagsmotion på 30 min!

Vi blir större och större, ca 45 % av befolkningen är överviktiga! Jag vet inte hur gamla dessa uppgifter är, men jag ska kolla upp på nätet när jag har tid. Antar att ni håller med om att det är helt otroliga siffror?!

Som vår lärare sa idag, "Ni har gått in i helt rätt bransch, ni har massor att göra och ni kommer bara få mer..." Vilket är både positivt och negativt. Vi måste ju få ett stopp på utvecklingen!

Efter lunchen sprang tiden iväg. Vi fick lära oss rörlighetstester för hela kroppen och till det terapeutisk töj, när vi, PTs stretchar kunden... Detta är bland det roligaste hittills! Tyckte det var väldigt intressant att se var "bristerna" sitter. Jag har sjukt strama framsidor lår, måste stretchas!! Å inre vadmusklerna ska vi inte prata om, men det visste jag ju redan.

Jag slängde upp en försökskanin på vårt köksbord och kollade hur det stod till med den kroppen... :)


Imorgon ska vi ha fystester hela dagen. Vi ska själva få prova på varenda en av dem... Det blir uthållighetstester och maxtester, situps, armhävning, bänkpress mm. Sen ska vi avsluta med ett maxtest i löpning, antar beep eller Cooper. Någon kommer vara trött imorgon kväll!

LÄNGTAR!


Ovido - Quiz & Flashcards