Alla inlägg under september 2009

Av My - 9 september 2009 16:09

Jag har Folktandvården som min tandläkare. I vanliga fall kallar de tydligen patienten med 1,5 års mellanrum. Jag har vid de senaste 2 besöken bett om att bli kallad varje år, pga att jag har luriga tänder...

Det hör även till att jag har världens tandläkarskräck. Därför vill jag gå så ofta som möjligt för att förhindra ev stora hål som måste borras i. Jag är grymt allergisk mot borrens ljud och mot den där pinnen de petar i tänderna med (känns ju som om de ska dra upp hela käken!!). De får gärna bedöva mig med x antal sprutor, så länge jag inte känner något.


Av tidigare erfarenhet har jag börjat skriva upp i min kalender "Tandläkare?", just för att komma ihåg att nu börja det närma sig året.

Detta ord dök upp i min kalender för någon vecka sedan. Idag ringde jag Folktandvården.

M: Jag tänkte bara kolla när ni har tänkt kalla mig?

F: Ehhh...jag kan boka en tid till dig om du vill?

M: Ja, har du ingen liggandes på mig där, så får vi göra det. Det är över ett år sedan nu.

F: Men...jag har inte tid förräns i november.


Jaha... Nästa gång ska jag ringa efter ett halvår och be dem boka in mig!Skrattande


Av My - 9 september 2009 11:01

Det är bara jobbe idag och imorgon också. På fredag morgon åker vi mot storstaden!

Ser fram emot denna "semesterhelg" så himla mycket! För jag ser det forfarande som semester, fast att jag och Elina ska springa/jogga 2,1 mil.

Att få bo på hotell ska bli underbart, sova så länge jag känner för och äta god frukost. Låt hotellet bara ha bacon (eller Bajjkååån, som jag säger. Henke undrar alltid hur jag stavar till bacon..) annars blir jag tjurig! Elina, det är kanske bäst att du har med dig ett paket! Tungan ute

Några av er vet att jag brukar skriva packningslista flera veckor i förväg, men håll i er nu - jag har fortfarande inte skrivit någon och det är mindre än två dagar till avfärd! Vad händer med mig? Henke försöker lära mig släppa taget om saker och att min mest lysande egenskap - pedantisk/kontroll freak ska bli mindre...


Idag ska jag köra sista träningspasset, det blir styrketräning. Ska spara mina löpben till på lördag.

Imorse var egentligen min plan att gå upp 5.15 för att ta en lätt löptur. Jag har så himla dålig karaktär ibland och ställde om klockan till 6.30 istället! Skrikandes Arg på mig själv när jag vaknade och inte var ett dugg piggare än en timme tidigare. Jag skyller mest på Henke för att han är så inbjudande och gör att jag vill ligga kvar i sängen i hans varma famn!





Av My - 8 september 2009 09:01

Det är grymt tråkigt att gå upp så tidigt på morgonen, titta ut och se att det är riktigt mörkt. Idag underlättade det dock att Henke också skulle gå upp 5.15

Jag och Elina begav oss ut på en lugn 40 min löptur. Efter 5 minuter ångrade jag mig inte ett dugg att jag gick ut, blir ju pigg som en mört! Å idag kändes det oförskämt bra att jogga!

Fast nu har jag ett problem, jag har en helt ledig kväll! Hihi. Det händer inte så ofta. Nästa lite panik...vad ska jag då hitta på? Visst, jag har 5 tidningar som ligger på hög, redo att läsas och lite andra uppdrag också, men jag är så van vid att träna varje kväll!

Ni ser ingen skillnad på min blogg, men jag gör det på min inloggningssida! De har ändrat om helt och hållet, så jag är lite vimsig.

Apropå vimsig. Ett annat karaktärsdrag som jag har, förmodligen det allra största - jag är så fruktansvärt klumpig! Igår när jag och Henke lagade sen middag, tappade jag en soya (colorit) flaska på golvet. Behöver jag säga mer?? Blir så trött!

Av My - 7 september 2009 21:50

Nu har jag bestämt mig. Jag lägger klubban på hyllan på obestämd tid. Varför? Noll motivation, jag har fastnat mentalt - är rädd för att skada mig igen, det är tråkigt... Så varför lägga x antal timmar på denna sport just nu? Känns lite vemodigt med tanke på att jag brann för detta för ett par månader sedan.

Vem vet, jag kanske kommer sakna innebandyn efter ett tag. Tiden får utvisa det!


Jag har satt ihop ett träningsschema. Ikväll var det premiär för boxning! Det var flera år sedan jag boxades senast (förutom i lördags) och shit vad kul det är!

Henke kom hem precis när jag skulle gå till Friskis och följde med. Henke är rätt stark (typ väldigt stark) och höll på att slå mina axlar urled...

Nu är det så där sjukt skönt mört i mina överarmar and I like it!


Glöm inte min omröstning till höger!!

(Å tack ni som redan röstat om lämnat kommentarer, blir så glad!)


Av My - 7 september 2009 15:08

Som ni ser till höger har jag lagt upp en omröstning, "Hur känner du mig?".

Jag hoppas att ni alla vill delta i denna! Jag har en hel del unika besökare varje månad och det skulle vara kul att se hur ni känner mig!

Vissa av er kanske passar in på mer än ett alternativ, men då ber jag er rösta en gång och på det alternativ ni känner passar in bäst!

Svarar ni övrigt - lägg gärna en kommentar på detta inlägg om hur! :)


Tack och hej!

Av My - 7 september 2009 11:43


"Don´t bring me flowers when I´m dead."


Detta är en låt som jag hörde på radion idag. Å visst är denna text slående bra. Det är iaf så jag vill ha det.

Inte för att ni behöver bekymra er över det på många herrans år (jag kommer bli en seg tant på 100 bast som leder jympa på Friskis tills de slänger ut mig...), men "Don´t bring me flowers when I´m dead". Vad har jag för nytta av dem då? Utkastade pengar!


Av My - 6 september 2009 21:30

Jag sov väl inte superbra i natt. Måste lära mig att stänga fönstren på lördag nätterna. Är nämligen rätt mycket väsen utanför lägenheten från alla som går hem från Bahnhof. Bla från min sambo och hans kompisar...

Skönt att dock få ligga kvar i sängen och vila länge!


Jag började förmiddagen med att åka till mamma och Mats för att tvätta min bil. Kära mamma bjöd på nybakta scones, så himla gott!!

På eftermiddagen hann jag med både promenad med världens mest förvirrade-Checke (undras vad vi gick på idag??) och en fika och mycket snack med Byggan!

Kvällen har fortsatt med kvalitetstid med min älskling!


Det var kort och gott om min dag. Nu är Henke klar i duschen och jag ska umgås med honom!


Sov gott! 

Av My - 5 september 2009 23:46

Idag var det som sagt dags för Elinas födelsedagspresent. När vi träffades på gården strax innan 8, fick jag ett par gissningar på vad hon trodde skulle hända under dagen och lite rätt hade hon.

Jag hade bokat in oss på ett träningsevent i Halmstad, vilket betyder att man får testa på massor av olika träningspass. Jag har länge velat testa detta och äntligen var det dags!

I bilen fick Elina i uppdrag att välja ut vilka pass hon ville gå på. Varje timme fanns 4-5 olika att välja mellan och det blev en del bekymmer... Där fanns så himla mycket skoj!

Så här blev det:


Pass 1: Global yoga.

Hmm... Ja, lite djupt för oss och lite för mycket andligt snack. Om de andra var viga som plastpåsar var vi stela som stockar.

Herregud, hur lyckades de vrida och vända på sin kropp så där? Helt klart imponerande. Å vi kan bara hålla med om att vi verkligen behöver yoga. Säkerligen en ypperligg träningsform, ledaren var grymt välsvarvad!

Här önskar vi (eller inte?) att någon tagit kort eller filmat oss. Hade ju kunnat leva på det garvet resten av livet! Jaja, vi får väl bjuda lite på oss?!  :)


Pass 2: Föreläsning om metoden Crossfit

Grymt snygg föreläsare, min förre styrketräningslärare. Haha, nä det var inte bara därför vi gick på detta "pass". Crossfit har blivit enormt stort och är en spännande träningsform som bygger på variation för kroppen och med denna som belastning. Något som vi båda känner för att dyka ner i!

Kanske My ska ta och utbilda sig och bli en av få i Sverige??


Lunch - Jag är besviken på denna. Jag hade beställt laktosfritt till Elina. När hon skulle gå till "kocken" för att hämta detta:

"Eehhh...laktosfritt...är det vegetariskt?"

Skojar ni? Vad är det för kock/catering som inte har koll på laktos? Stort minus för maten!


Pass 3: The Battle

Ett boxningspass, annorlunda sådant. Efter 15 minuters uppvärmning var vi redan halvdöda. Återigen, med kroppen som belastning kan man göra mycket och det är grymt jobbigt!

Därefter startade boxningen och det var ingen vanlig "friskis" box, lite mer avancerat och kul! Någon fick ut sina aggretioner mer än andra... :)

Vår höjdpunkt på dagen!


Pass 4: Ordinary tour.

Ett cykelpass. Jag har sedan gymnasietiden varit emot spinning, har tyckt att det varit så himla tråkigt. Idag gav jag det en andra chans. Himla kul och vilken bra träning! Konditionsmässigt var det ganska lugnt, men benen mådde "fint" och jag vet inte om jag varit så svett förr?


Pass 5: Latino Dance Aerobic

Vi ville båda testa våra gränser och gå på ett danspass. Båda är stela som stockar och har zero koordination. Å tyvärr...vi fegade ur. Vi hoppade sista passet. Dels för att vi inte ville göra bort oss, vi var lite trötta...


Kan helt klart tänka mig att gå på fler event i framtiden! Himla trevligt! Reebok hade dessutom försäljning till fina priser och vi shoppade supersnygga bralls för 50:-!!


Vi blev fast för Flowin, ett nytt (?) "träningsredskap", återigen med egna kroppen som belastning på mattor med friktion. Funderar starkt på att köpa ett set av detta!


Vi fortsatte kvällen med att pilla räkor, äta vitlöksbröd, majskolvar. Elina bjöd därefter på en ljuvlig dessert! Eget påhitt tillsammans med kollegor, så tyvärr, hemligt! :)

Självklart blev det lite (!) snacks också!


Tack för en helt underbar dag vännen!


(Ursäktar för dålig kvalitet på bilderna, min mobil suger!)

Ovido - Quiz & Flashcards