Alla inlägg under augusti 2009

Av My - 23 augusti 2009 20:55

Jag vet inte hur många gånger jag ska säga det...men det känns verkligen mer och mer rätt för varje dag som går. Min utbildning till Träningskonsult är super!

Idag har vi haft nutidsanalys. Intressant statistik om Sveriges hälsotillstånd och det är skrämmande hur illa det ligger till! Det är endast 20 % av befolkningen som lyckas få till med den rekommenderande dosen av vardagsmotion på 30 min!

Vi blir större och större, ca 45 % av befolkningen är överviktiga! Jag vet inte hur gamla dessa uppgifter är, men jag ska kolla upp på nätet när jag har tid. Antar att ni håller med om att det är helt otroliga siffror?!

Som vår lärare sa idag, "Ni har gått in i helt rätt bransch, ni har massor att göra och ni kommer bara få mer..." Vilket är både positivt och negativt. Vi måste ju få ett stopp på utvecklingen!

Efter lunchen sprang tiden iväg. Vi fick lära oss rörlighetstester för hela kroppen och till det terapeutisk töj, när vi, PTs stretchar kunden... Detta är bland det roligaste hittills! Tyckte det var väldigt intressant att se var "bristerna" sitter. Jag har sjukt strama framsidor lår, måste stretchas!! Å inre vadmusklerna ska vi inte prata om, men det visste jag ju redan.

Jag slängde upp en försökskanin på vårt köksbord och kollade hur det stod till med den kroppen... :)


Imorgon ska vi ha fystester hela dagen. Vi ska själva få prova på varenda en av dem... Det blir uthållighetstester och maxtester, situps, armhävning, bänkpress mm. Sen ska vi avsluta med ett maxtest i löpning, antar beep eller Cooper. Någon kommer vara trött imorgon kväll!

LÄNGTAR!


Av My - 22 augusti 2009 21:05

Vår lärare i Ledarskap och coachning har visat flera klipp för oss under dessa två dagar.  Jag har länkat det som jag tyckte var bland det starkaste jag sett. Jag vet att vissa av er behöver ta fram näsdukarna :)


Worlds strongest dad

-en pappa som har en speciell kontakt med sin handikappade son. Läkaren gav dem inte många hopp "han är en grönsak, lämna iväg honom", men pappan visste att de hade något speciellt, att sonen visst förstod. Pojkens dröm var att genomföra ett Triathlon, pappan leder honom genom det...


http://www.youtube.com/watch?v=JLUPiAs20i4


Av My - 22 augusti 2009 20:32



"Allting är möjligt. Resan är målet."


Nina Eriksson

Av My - 21 augusti 2009 22:38

"1 år har gått...känns som 1 månad men samtidigt att jag känt dig i 10 år!"  

Henkes rad och jag instämmer!


Henrik och jag har njutit av en god 3-rätters middag på El Greco ikväll, hur gott som helst! Dock lite snålt med efterrättsmängden om man ska fråga oss som är godsaks-älskare...

Tack för middagen love! Å tack för de fantastiskt underbart fina blommorna!


Ser fram emot hela vårt långa liv tillsammans! Love you!


Av My - 21 augusti 2009 22:27

Det är vad vi pratat om idag. Mycket, mycket intressant!

Jag har suttit spikad från 10-19 och verkligen ryckts med av föreläsningen! Vår lärare, Nina Eriksson, är grym. Hon brinner för detta, har massor av erfarenhet och ger sådan motivation! Att hon dessutom är Personlig Tränare själv underlättar, hon vet precis vart vi ska.

Det har varit massor av rollspel och praktiska övningar. Jag fick tom hjula...och det kan verkligen inte jag! Dagen har gjort att hela gruppen öppnats upp lite mer och man fick chans att lära känna några till!

Idag fick vi även köra lite teater i att möta en kund i vår roll som PT, ett inledande besök. Det var lite svårt faktiskt, men jag tror att vi får öva imorgon igen, då gäller nämligen ännu en dag av ledarskap och coachning. Går 9-19!!


Fick dessutom träffa kära Hanna, min kompis och lagkamrat från ÅK. Himla kul att träffa dig och får prata lite! :)


Vi fick läxa med oss hem, så det är väl bara till att läsa!


Sov gott!

Av My - 21 augusti 2009 08:10

...har jag och Elina anmält oss till.

Det blir en "semesterhelg" i storstaden - shopping, god mat och en liten löptur :). Ser fram emot detta massor!

Jag har aldrig sprungit så långt i hela mitt liv och vet nog inte riktigt vad som väntar.

Dr W har godkänt att jag springer dessa 2,1 mil på asfalt men har förberett mig på att knäet kan vara lite mört efteråt. Dock ingen fara i övrigt.


Ska bli skönt att testa på ett lopp igen, det var ju ett tag sedan. Hoppas att jag får blodad tand så att det kan bli Klassikern i framtiden!


I ett led i vår uppvärmning till halvmaran var vi imorse, kl 5.45 ute och tog ett långlöp på 1,2 mil. I lugnt och skönt tempo så vi orkade prata hela tiden. Vilken kickstart på morgonen! Gött jobb Elina!


Av My - 20 augusti 2009 19:43

Första dagen på PT-delen är avklarad.

Vi är 20 personer i vår grupp. Lite synd att vi är så många, hinner inte riktigt få grepp om alla! Har ju dock 10 dagar på mig...

Idag var vi fyra som fick diplom tilldelade. Certified, låter grymt! :)



Av My - 19 augusti 2009 17:31

Det har varit otroligt skönt med 3 dagars ledighet. Ladda batterierna, göra en massa ärenden och träffa vänner och familj som man inte hunnit med den senaste tiden.

Imorgon drar PT-kursen igång. 11 dagars intensivt arbete/plugg. Jag vet att det väntar ännu en gigantisk tjock pärm på mig. Denna plus den grundläggande teorin ska sitta söndagen den 30 augusti då det är dags för både praktisk och teoretisk tenta.

Det känns både roligt, spännande och nervöst. Jag vet dessutom att jag kommer vara ett nervvrak pga stressen...


Vem vet, nu får kanske Henke vikariera igen?!


Ovido - Quiz & Flashcards